Mutta Iisain kannosta puhkeaa virpi, ja vesa versoo hänen juuristansa. Jes. 11.1

perjantai 28. tammikuuta 2011

Jumalan äänen kuuleminen osa 2

Miten tunnistaa Jumalan äänen, kun Hän puhuu. Ensinnäkin Jumalan huomaa puhuvan meille niin, että me tiedämme Hänen puhuvan. Hänen puheensa on aina totta, joten mitä Hän sanoo, niin myös tapahtuu. Esimerkiksi Pyhästä Hengestä sanotaan, että Hän julistaa meille tulevaiset. (Joh. 16:13)
Joten kun minä kuulen Jumalan puhuvan minulle, Hän kertoo asioita tulevaisista, yleensä asioita mitä tulee tapahtumaan ihan vähän ajan päästä. Ei välttämättä mitään suuria asioita heti alkuun, mutta esim niin, että Hän näyttää mielikuvan (varsinkin visuaalisilla ihmisillä tyypillistä) jostain mitä kohta puoliin sitten tapahtuu. Tämä on yksi Jumalan tapa herätellä meitä huomaamaan, että Hän puhuu. Tarkkaileppa itseäsi ja sitä mitä ajatuksissasi (mielessäsi) liikkuu. Pysähdy kuuntelemaan näitä sisäisiä ääniäsi, niitä on todella paljon. Mieti välillä sitä mitä mietit. Meidän mieli on jatkuvien ajatusten ja kuvien temmellys paikka. Siksi on tärkeää harjoittaa mieltä niin, että se oppii poimimaan sen mikä on Jumalasta. Älä hätäänny, se vie aikaa, eikä tapahdu hetkessä. Toisille on helpompaa kuin toisille. Jumala kyllä tietää sinun heikkoutesi, ja kykysi vastaanottaa Hänen ääntästä. Samuelista sanottiin, ettei Hän tuntenut vielä Jumalaa, siksi ei tunnistanut Jumalan kutsua

(1.Sam.3:7) Mutta Samuel ei silloin vielä tuntenut Herraa, eikä Herran sana ollut vielä ilmestynyt hänelle.

Tuo 1.Samuelinkirjan 3.luku kertoo miten Herra Jumala ilmestyi Samuelille ensimmäistä kertaa, eikä Hän tuntenut vielä Jumalaa silloin. Vaikka Hän palveli Jumalaa Hänen temppelissään! Siksi ei ole mitenkään ihmeellistä, että et huomaa Jumalan puhuvan sinulle. Oikeastaan Jumala odottaa meidän reagoivan Hänen puheeseensa, silloin Hän huomaa, että Hänen lapsensa kuulee Häntä ja alkaa puhua enemmän sinulle. Tee niinkuin Samuel. Odota Herran puhuvan, ja vastaa Hänen puheeseensa. Hän puhuu sinulle enemmän ja enemmän sitten. Älä pelkää, Hän rakastaa sinua, ja tahtoo sinun kasvavan Hänen poikansa kaltaiseksi. Hän opettaa sinulle kaiken mitä tarvitset tietää ja johdattaa sinua, kun rukoillen kuljet elämässäsi. Luota Häneen, Hän kyllä sen tekee.

Kannattaa harjoitella Jumalan äänen kuulemista pienessä ryhmässä, jossa on paikalla sellaisia jotka jo kuulevat Jumalan ääntä. Silloin saa rohkaisua ja tukea Jumalan etsimisessä ja muutenkin saa löytää sen siunauksen mikä on Kristittyjen yhteydessä. Nämä Jumalan äänen kuulemisessa harjaantuneet Kristityt voivat sitten rohkaista sinua tämän valtavan lahjan avaamisessa, joka meille Kristuksessa lahjoitetaan, nimittäin Jumalan tunteminen. Pyydä Jumalalta sitä, että Hän johdattaisi sinut sellaiseen Hengelliseen ryhmään, jossa sinun on hyvä olla ja jossa voit kasvaa Hengesssä. Hän tahtoo rakastaa sinua ja varmasti tahtoo myös tämän pyynnön täyttää. Luota siihen, että Hän rakastaa sinua Kristuksen työn tähden, kun olet ottanut Kristuksen elämääsi vastaan pyytämällä Hänet tulemaan elämääsi. Hän tahtoo tulla. Oikeastaan meille on vaikea pyytää Häntä tulemaan, tee se, niin voit olla varma, että Jumalan hyvyyn ja laupeus seuraavat sinua, niinkuin psalmi 23. luvataan, että Herra on meidän paimenemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti