Mutta Iisain kannosta puhkeaa virpi, ja vesa versoo hänen juuristansa. Jes. 11.1

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Rukous osa 1

Ja kun rukoilette, älkää olko niinkuin ulkokullatut; sillä he mielellään seisovat ja rukoilevat synagoogissa ja katujen kulmissa, että ihmiset heidät näkisivät. Totisesti minä sanon teille: he ovat saaneet palkkansa.
Ja kun rukoilette, niin älkää tyhjiä hokeko niinkuin pakanat, jotka luulevat, että heitä heidän monisanaisuutensa tähden kuullaan. Matt. 6:5;7

Jeesus opetti opetuslapsia rukouksen merkityksestä montakin kertaa eri yhteyksissä.

Ensimmäisen rukouksen, jonka itse rukoilin kun olin tullut uskoon, se oli hyvin lyhykäisyydessään Isä meidän rukous.

Rukoilkaa siis te näin: Isä meidän, joka olet taivaissa! Pyhitetty olkoon sinun nimesi;
tulkoon sinun valtakuntasi; tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa;
anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme;
ja anna meille meidän velkamme anteeksi, niinkuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme;
Äläkä saata meitä kiusaukseen; vaan päästä meidät pahasta, sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Amen.
Matt. 6:9-13

Tuo on todella hyvä rukous. Kannattaa rukoilla, että Jumalan tahto tapahtuisi, omassa ja muiden elämässä. Tuo rukous opettaa meitä rukoilemaan. Se antaa suuntaa mitä on rukouksen päämäärä. Ylistäminen. Suhde Jumalan kanssa. Hänen valtakuntansa edistäminen. Meidän omat anomisemme. Syntiemme ja muiden rikkeiden tunnustaminen ja hylkääminen. Varjeluksen rukoileminen elämäämme, että voisimme elää Jumalan läheisyydessä. Jumalan suuruuden tunnustaminen.

Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle.
Matt. 6:6

Jos Isä meidän rukous on yhteisrukous jota voimme yhdessä rukoilla. Jeesus opetti rukoilemisen merkityksen yhteydessä, mutta tässä raamatun paikassa Hän totetaa merkityksen myös omassa yksityisessä rukouksessa.
Herran edessä kerran tuskailin, että missä minä voisin päästä yksin rukoilemaan, kun kaikkialla on niin kauhea hälinä. Herra sanoi minulle, että "sinun kammiosi on sinun sydämesi." Siitä ymmärsin sen, että tässä raamatun paikassa tämä kammiota tarkoittava paikka onkin se, mistä rukouksen tulee tulla Jumalan puoleen. Eli, ihan ok jos rukoilet siellä omassa huoneessasi, ja suljet sen oven ja siellä salassa Isän puoleen rukoilet.
Mutta, huomaa myös, mikä on ovi? Mikä on salassa rukoilu? Mistä huoneeseen tullaan sisään? No ovesta, eikö niin? Mitä tämä voisi tarkoittaa, jos sen yhdistää tähän sydämen rukoukseen? Eli, älä päästä sydämeesi ja mieleesi asioita, joita sinne ei kuulu, vaan harjoita mielenpuhtautta. Siivoa mielesi ja sydämesi, ja sitten pidä se suljettuna, niin ettei sinne tule ketään (tai mitään) sellaista joka sinne ei kuulu. Pahat ajatukset muista, kaikki epäsiveä, kaikki muistot leffoista, lehdistä, jne jne... voit uskoa, että niitä alkaa tulvia mieleesi, kun alat rukoilla. SULJE OVESI! Pyhitä mielisi, puhdista se. Rukous lähtee sinun sisältäsi Jumalan puoleen. Kuuntele, mitä sydämelläsi (ja siis mielessäsi) on. Isä-meidän rukous auttaa sinua tässä, se opettaa millainen rukous on.

Helpottaa huomattavasti tähän mielenpuhdistukseen se, jos voit ylistää yksin (koroittaa omin sanoin, lauluin, tanssin, miten vain minkä koet Jumalan ylistämiseksi) Jumalaa, se auttaa virittämään sydämesi, mielesi oikealle rukouksen taajuudelle.

Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi. Matt.6:21

Siksi ylistäminen on juuri niin tärkeää rukouksen kannalta. Se saa meidän mielemme kohti taivasta, ja kun mielemme on kohti taivasta, meidän sydämemme alkaa myös taipua sitä kohti ja huomaat varmasti että rukous on helpompaa.

Rukous elämän kanava, se on ilmestyksen ja profetian Hengen apukäsi, se on anomista, että Jumala voisi tehdä asioita. Se tuo Jumalan läsnäolon. On sanottu, että rukous liikuttaa Jumalan kättä.

Sillä onko toista suurta kansaa, jonka jumalat ovat sitä niin lähellä, kuin Herra, meidän Jumalamme, on lähellä meitä, niin usein kuin me häntä rukoilemme? 5.Moos.4:7
Elias oli ihminen, yhtä vajavainen kuin mekin, ja hän rukoili rukoilemalla, ettei sataisi; eikä satanut maan päällä kolmeen vuoteen ja kuuteen kuukauteen. Jaak.5:17

Raamattu on täynnä esimerkkejä rukouksen voimasta. Kannattaa lukea raamatusta esimerkiksi Kuningasten kirjoista, Samuelin kirjoista näitä rukouksen ihmeitä. Jumala kuulee meidän rukouksemme, kun me olemme Kristuksen omia. Hänen eteensä me voimme tulla vailla mitään häpeää, nyt meidän ja Jumalan välit on sovitettu. Kristus on tehnyt sen ja siksi meillä on kaikki oikein tulla Hänen eteensä anoen ja rukoillen.

Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään,
jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta,
ja koska meillä on "suuri pappi, Jumalan huoneen haltija",
niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä;
pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen;
ja valvokaamme toinen toistamme rohkaisuksi toisillemme rakkauteen ja hyviin tekoihin;
Hepr.10:19-24

Näin on uskottava, että meillä ei ole mitään syytä epäillä, ettei Jeesus tahtoisi meitä johdattaa Jumalan tuntemiseen. Olkaa siunattuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti