Mutta Iisain kannosta puhkeaa virpi, ja vesa versoo hänen juuristansa. Jes. 11.1

lauantai 2. lokakuuta 2010

Yhteys

Yhteys on sitä, että kokee olevansa läsnä ja tulevansa kuulluksi ja kuunnelluksi toisten ihmisen seurassa. Raamatussa mainitaan yhteydestä paljonkin, ja kehoitankin lukemaan Paavalin kirjeitä näistä asioista.
Yhteydessä me voimme jakaa sitä mitä koemme olevan sydämellämme. Tämä on sikäli tärkeää, koska raamatussa kehoitetaan jopa siihen. Paavali kirjoittaa, että kun tulemme yhteen on jokaisella jotain annettavaa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että meillä voi olla esim Sana/viesti Jumalalta ihmisille, jotka ovat läsnä siinä yhteydessä sillä hetkellä. Se voi olla myös jokin profetia (eli tulevaisuutta/nykyhetkeä käsittävä Jumalallinen ilmoitus, jonka kertoja ei voi tietää muutoin kuin, että olisi saanut sen Jumalalta). Voi olla myös laulu tai raamatun paikka. Monia monia erilaisia Jumalalta tulevia viestejä tulee esille yhteydessä.
Yhteys on ennen kaikkea rakkautta. Siinä on vapaus olla sellainen kuin on, eikä kenenkään tarvitse yrittää olla jotain muuta kuin se miksi Jumala on sinut luonut.
Tämä kaikki tietenkin koskee Kristittyjen yhteyttä, näitä asioita ei tapahdu missään kaveriporukassa, vaan Kristuksen ruumiin jäsenissä, joihin jokainen Kristuksen henkilökohtaiseksi vapahtajakseen ja pelastajakseen tunnustava ihminen kuuluu. Sinut liitetään tähän ruumiiseen, kun Kristus pelastaa sinut ja synnyttää sinussa uskon Häneen. Hän synnyttää sinut uudesti ylhäältä ja sinusta tulee uusi luomus. Sinussa alkaa kasvaa sisälläsi uusi Hengen ihminen.
Yhteys on siksi todella tärkeä, koska sen kautta Jumalan elämä virtaa toisiin jäseniin. Me kaikki olemme saman Kristuksen ruumiin jäseniä, ja meidän elämämme lähde on Jumala, eli Kristus. Me kuulumme tähän totiseen viinipuuhun, joka Jeesus Kristus on. Me olemme oksat tässä puussa. Pyrkikäämme siis tähän yhteyteen, rakkauteen, totuuteen, avoimuuteen, rehellisyyteen... ilman sitä Jumalan voima ei pääse vaikuttamaan meihin ja meidän kauttamme maailmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti